Ωφέλιμος ζωμός κρέατος

Ζωμός Κρέατος

Bone Broth
Ζωμος απο Κοτσια Μοσχαρισιου Κρεατος

🥣Bone Broth

Το γνωστό κονσομέ κρέατος είναι μια σούπα φτιαγμένη από κρέας, πλούσια σε μεδούλι και πρωτεϊνούχα συστατικά. Δεν είναι βέβαια μια σούπα για χορτοφάγους αλλά οι ιδιότητες της την καθιστούν ένα ωφέλιμο για την υγεία, δυναμωτικό πιάτο, πλούσιο σε πρωτεϊνες και βιταμινούχα στοιχεία που δημιουργούν το κολλαγόνο ουσία του ανθρώπινου οργανισμού που μειώνεται με τον χρόνο. Βραστό κρέας με το κόκαλο ήταν παλιότερα προτιμώμενο φαγητό: "φάε μεδούλι - ένα κι ένα για τον οργανισμό" έλεγαν - και κάτι ήξεραν!

Ενίσχυση του ανθρώπινου κολλαγόνου - ουσία που παράγει ο οργανισμός που μειώνεται με τον χρόνο

Η δημοτικότητα του ζωμού των οστών ως θεραπείας υγείας συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθιστώντας μια από τις μεγαλύτερες τάσεις ευεξίας. Ο ζωμός των οστών είναι ένας από τους ευκολώτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης και να προσθέσουν προβιοτικά στη διατροφή τους, με μία από τις κύριες πρωτεΐνες του ζωμού να είναι το κολλαγόνο».

Με το κολλαγόνο, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στα οστά, τους τένοντες και τους συνδέσμους, καθώς ο ζωμός μαγειρεύεται, εξηγεί ο Δρ. Crowley, Αυτά τα μέρη διασπώνται σε ζελατίνη που προέρχεται από κολλαγόνο, η οποία βοηθά στη γενική υγεία των οστών. Ένα άλλο όφελος του ζωμού είναι τα οφέλη για την υγεία του εντέρου καθώς περιέχει προβιοτικά που βοηθούν στην αναδόμηση της επένδυσης του εντέρου με ωφέλιμα βακτήρια που μένουν πίσω από τη ζελατίνη στα βρασμένα κόκαλα».

Ιστορία από yahoo.com
Gourmé Ossobuco
Στο Εστιατοριο - Παραγγελια Ossobuco Caprese

Στο ζωμό αν προσθέσεις λαχανικά ή ό,τι άλλο θέλεις π.χ. ρύζι ένα φλιτζανάκι από την αρχή του βρασίματος, βρασμένο λίγο πριν τραχανά - προς το τέλος, έχεις μια ωφέλιμη και χορταστική επιλογή. Αν δεν βρίσκεις κόκαλα με μεδούλι στο σουπερμάρκετ, αγοράζεις κομμάτι κρέατος με κόκκαλο π.χ. οσομπούκο (ossobuco) και το βράζεις κρατώντας το ζωμό του για την ετοιμασία του ζωμού που σχεδιάζεις να φτιάξεις.

Note Οι ζωμοί είναι πολύ ακριβοί στα delicatessen καταστήματα - πολύ νόστιμοι πάντως δίνουν έναν πιο vegan, ή πιο green αέρα στο τραπέζι σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τον Λουκίνο τον γνώρισα στο Σπολέτο...

Jules και Jim

Τα Μπαρμπούνια του Ρενουάρ