Κέικ Λεμόνι

Cake Citron - Pierre Hermé

Κέικ Λεμονιού Pierre Hermé

Ο Πιερ Ερμέ είναι από τους διασημότερους ζαχαροπλάστες της Γαλλίας. Το ζαχαροπλαστείο του περιλαμβάνει όλες τις γνωστές συνταγές για τα πιο περιζήτητα γλυκά του.

Συνεχιστής της σχολής Gaston Le Nôtre - υπήρξε μαθητής του στη Σχολή, σήμερα έχει ζαχαροπλαστεία (Maisons) σε όλον τον κόσμο. Στο Παρίσι ένα από τα ζαχαροπλαστεία του βρίσκεται στο δάσος της Βουλώνης (Bois de Boulogne), οπότε μέσα στη δροσιά του δάσους η ξεκούραση περιλαμβάνει και ένα γλυκό - το Μακαρόν (Macaron) - είδος μπεζέ σε διάφορα χρώματα ως μια ιδιαίτερα απαλή και γευστική επιλογή. A propos, την εποχή που ζούσε η Μιρέιγ Νταρκ αλλά βρισκόταν στο νοσοκομείο, αγόραζε ο τότε σύντροφος της Αλέν Ντελόν γλυκά από εκεί για να της τα πάει. 

Ένα γνωστό κέικ του Ερμέ είναι το κέικ λεμόνι. Η αυθεντική συνταγή είναι με λεμόνια Σικελίας. Τιμή στο ζαχαροπλαστείο του, 23 e. τα 360 γ.

Στάδια παρασκευής 🥮 (ελαφρώς παραλλαγή)

  1. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα από 2 λεμόνια. Αφήνουμε να σταθεί για ν'απορροφήσει το άρωμα του λεμονιού η ζάχαρη για ένα τέταρτο
  2. Προσθέτουμε 3 αυγά ένα ένα σταδιακά ανακατεύοντας ώσπου να ασπρίσει το μείγμα
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι 190 γ. με τη μαγιά διαλυμένη σ' αυτό σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος 30% λιπαρών (ημί-λιπαρά) προσθέτοντας 1/2 χυμό λεμονιού
  4. Το βούτυρο 65 γ. λυωμένο, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα
  5. Προσθέτουμε τα φρούτα (Πιερ Ερμέ συνταγή λεμόνια γκλασέ) συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά
  6. Ψήνουμε στους 180ο για 45΄ περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι με 75 γ. νερό και 30 γ. ζάχαρη συν το χυμό από 1/2 λεμονιού.
  7. Όταν έχει ψηθεί το κέικ περιχύνουμε με το σιρόπι που έχει ήδη κρυώσει. Σημαντικό ζεστό το κέικ, κρύο το σιρόπι.

Υλικά 🛒

  • 2 κίτρινα λεμόνια
  • Ζάχαρη 200 γ.
  • Αυγά 3
  • Αλεύρι 190 γ.
  • Μαγιά 1/2 κύβος ή μπέικιν
  • Βούτυρο 65 γ.
  • Condida φρούτων επιλογής

Το γνήσιο κέικ Πιερ Ερμέ

Pierre Hermé - Cake Λεμόνι (παραλλαγή)
Maison Pierre Hermé 🍰☕

Το πρωτότυπο με τον Chef Patissier, Piere Hermé

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τον Λουκίνο τον γνώρισα στο Σπολέτο...

Τα Μπαρμπούνια του Ρενουάρ

Έγκλημα στο Ψυχικό ⌚