Πατάτες τηγανιτές φούρνου
Μια άλλη εκδοχή για τις τηγανιτές πατάτες: Αυτή τη φορά χωρίς τηγάνι με λάδι
![]() |
Τηγανιτές πατάτες φούρνου |
Υλικά:
- 2 μέτριες πατάτες (τουλάχιστον)
- ξύδι (μπαλσάμικο αν θέλεις)
- λάδι (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)
- λίγο αλάτι
- ρίγανη
- μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Σε νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά με δύο κουταλιές ξύδι ρίχνουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε ψιλοκόψει. Αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε απ' το νερό και τις τοποθετούμε αραδιασμένες σε ταψί. Περιχύνουμε με το λάδι ομοιόμορφα.
🍠 Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα. Βγάζουμε απ' το φούρνο και ανακατεύουμε προσεχτικά με σπάτουλα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε με ρίγανη και λίγη μαγιονέζα ή κέτσαπ αν θέλουμε.
Αυτή η εκτέλεση παρακάμπτει το τηγάνισμα στις πατάτες. Αντ' αυτού ψήνουμε σε φούρνο έχοντας ξενοιάσει από την παρακολούθηση στο τηγάνι μήπως και αρπάξουν οι πατάτες. Επιπλέον είναι υγιεινό ψήσιμο καθώς οι πατάτες δεν απορροφούν το λάδι που γίνεται βλαβερό στις υψηλές θερμοκρασίες ψησίματος.
Bon Appétit!
👉 Συνταγή από akispetretzikis.com