Jules και Jim

Απολαύστε το κορμί μου

Jules et Jim
Jules et Jim
Jules & JimJeanne Moreau - Jules & Jim

Jules & Jim

Στην εποχή μας - προχωρημένη υποτίθεται όσον αφορά στις σχέσεις των ανθρώπων - διατυπώθηκε η άποψη των τριών φύλων για φαντάσου! δεδομένου πως τα φύλα είναι δύο, υπήρξε και μια άλλη προχωρημένη, παλιότερη εποχή, όπου μπορούσε να υπάρξει χωρίς πρόβλημα για τους συμμετέχοντες μια ερωτική ιστορία ζευγαριού για τρεις.

Αυτό είναι το κεντρικό βάρος της ταινίας "Απολαύστε το κορμί μου" (καμία σχέση με τον πρωτότυπο τίτλο) με θέμα την ερωτική συνύπαρξη μιας γυναίκας της Κατρίν με τους δύο επιστήθιους φίλους (και συναμεταξύ τους) της, Ζυλ και Ζιμ. Αυτό το θέμα δεν τους δημιούργησε όσο το έζησαν ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα μεταξύ τους καθώς όλα κυλούσαν με την ανεμελιά και την επιπολαιότητα της νιότης.

Υπόθεση

Παίξαμε με τη ζωή και χάσαμε —Jim

Η Κατρίν μια απελευθερωμένη και δυναμική γυναίκα μοιράζεται το κρεβάτι της με τους δύο φίλους της χωρίς κανένα πρόβλημα και αναστολές αν θέλετε. Το ξέρουν και οι τρεις τους δεν το θεωρούν σωστό όμως το βλέπουν από τη σκοπιά της φιλίας τους και της ανέμελης ζωής τους. Όλα κυλούν με χαρές και γέλια στην εξοχή όπου περνούν τις διακοπές τους.

🎥 Nouvelle Vague
Ταινίες

Το βιβλίο ένα μυθιστόρημα προσωπικής αφήγησης του συγγραφέα Ανρί-Πιερ Ροσέ ήταν το έναυσμα στο μυαλό του Τρυφώ για το γύρισμα της ταινίας - σταθμός στο κίνημα της Νουβέλ-Βαγκ της εποχής όπου υιοθετήθηκαν πρωτοποριακές εκφάνσεις στις σχέσεις των δύο φύλων, όπου σ' αυτές συχνά περιλαμβανόταν και το ερωτικό τρίγωνο στα Γαλλικά ménage a trois - που σήμερα δεν γίνεται καθόλου αποδεκτό και σηματοδοτεί αιτία διαζυγίου ή χωρισμού τη στιγμή που άλλες τοποθετήσεις για τις σχέσεις, τείνουν ή έχουν ήδη γίνει αποδεκτές!

Μια ταινία τρυφερή και σκληρή όπως η ζωή —Credits ταινίας

Στοιχεία ταινίας

Jules and Jim (1962) on IMDb
  • Τίτλος: Απολαύστε το κορμί μου (Jules et Jim)
  • Σκηνοθεσία: François Truffaut
  • Σενάριο: François Truffaut (διάλογοι) συγγραφεύς: Henri-Pierre Roché
  • Πρωταγωνιστούν: Jeanne Moreau, Oscar Werner, Henri Serre
  • Είδος: Αισθηματική
  • Κατηγορία: Nouvelle Vague
  • Έτος: 1962
  • Διάρκεια: 105΄
  • Μουσική: Serge Rezvani Τραγούδι "Le Tourbillon" (Ο Ανεμοστρόβιλος)
  • Τιμητικές διακρίσεις: 1963 Υποψηφιότητα Βραβείο Bafta καλύτερη ξένη ταινία, καλύτερη ηθοποιός Jeanne Moreau 1963 Βραβείο Bodil καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία, Βραβείο Ιταλών δημοσιογράφων καλύτερος σκηνοθέτης François Truffaut, Cahiers du cinema '62 /2η θέση
  • Παραγωγή: Les films du Carrosse Γαλλία
  • Αξιολόγησης: 💧💧💧

Λεπτομέρειες

Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι, παρευρέθη incognito και η εν ζωή ακόμη - καθώς το θέμα λαμβάνει χώρα στη δεκαετία του '20, ηρωίδα του μυθιστορήματος του Ζαν-Πιερ Ροσέ, Κατρίν...


Jules et Jim - σκην. François Truffaut 1962

Jeanne Moreau (Τραγούδι) - Le Tourbillon da la Vie - ταινία "Jules et Jim" σκην. François Truffaut

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τον Λουκίνο τον γνώρισα στο Σπολέτο...

Τα Μπαρμπούνια του Ρενουάρ