Whispers για πάντα

Δύο + 1 10ετίες στο απόγειο της φήμης

Aretha Franklin - George Michael

Ο George Michael υπήρξε πολύ μεγάλος τραγουδιστής. Ξεκίνησε την καριέρα του με τους κυπριακής καταγωγής Wham και μετά όταν διαλύθηκαν το 1986, ακολούθησε σόλο καριέρα. Έζησε στο Λονδίνο και βρέθηκε στο απόγειο της δόξας του στα 80's με το τραγούδι Careless Whispers /Κρυφοί ψίθυροι. Πέθανε πολύ νέος - το 2016 /53 από παθολογικά αίτια με προβλήματα στο στομάχι.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε στο Λονδίνο τις 25 Ιουνίου του 1963) και βαπτίσθηκε Χριστιανός Ορθόδοξος, με το όνομα Γεώργιος-Μιχαήλ Κ. Παναγιώτου. Ο πατέρας του Κυριάκος Παναγιώτου ήταν Κύπριος εστιάτορας και πρώην αστυνομικός που μετακόμισε στο Λονδίνο προς τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και η μητέρα του, Λέσλι Χάρισον (1937-1997), ήταν Αγγλίδα χορεύτρια. Τα μουσικά είδη που ακολουθούσε ήταν τα pop, R&B (Rythm and Blues), post disco και soul (blue-eyed soul).

George Michael
George Michael - Careless Whispers
Careless Whispers
George Michael On stage
George Michael 2006

Έγινε παγκοσμίως γνωστός κυρίως κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και 1990, ενώ θεωρείται ακόμα και μετά θάνατον, σημαντικό ταλέντο στη μουσική και τραγουδιστής που διέθετε μεγάλο φωνητικό εύρος. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί ως σόουλ τραγουδιστής, αν και το έργο του είναι πιο κοντά στην ποπ παρά τη σόουλ. Έχει πουλήσει περισσότερους από 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Συνεργάσθηκε με μεγάλα ονόματα της soul μουσικής σκηνής κι ένα από αυτά ήταν της Aretha Franklin.


Aretha Franklin - George Michael "I knew you're waiting for me"

Κατά τα έτη 2006 έως 2008, ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία με την ονομασία "25 Live tour" με σταθμούς στα στάδια: Βέλγιο (Ανβέρσα) και στη Γερμανία (Μόναχο). Στις 14 Μαρτίου του 2014, κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο φτάνοντας στην πρώτη θέση των τσαρτς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είχε αναπτύξει έντονη πολιτική δράση συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις καλλιτεχνών με κοινωνικά αιτήματα. Επίσης, είχε συμμετάσχει στον αγώνα των Βρετανών ανθρακωρύχων το 1984 - 1985 - επί πρωθυπουργίας Θάτσερ (Margaret Thatcher), υποστηρίζοντας τους ανοιχτά, δίνοντας και μια συναυλία, στην οποία παρουσίασε το τραγούδι που είχε γράψει ειδικά γι' αυτούς. Από το 2001, επέκρινε την πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το 2002, είχε αντισταθεί σθεναρά κατά του πολέμου στο Ιράκ, επικρίνοντας σφοδρά τον Τζόρτζ Μπους και τον τότε Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, δημιουργώντας παράλληλα το τραγούδι "Shoot the Dog".

Ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ακτιβιστής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είχε κάνει μεγάλες φιλανθρωπικές πράξεις ανά τον κόσμο, υποστηρίζοντας οικονομικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα για την καταπολέμηση του AIDS, δίνοντας μεγάλα ποσά από την περιουσία του, δωρίζοντας πνευματικά δικαιώματα από τα τραγούδια του και βοηθώντας κόσμο με προβλήματα, κάτι που δεν κοινοποιούσε δημοσίως και αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό του.

George Michael Video Gallery

George Michael Careless Whispers 1984 - Για πάντα No 1

Last Christmas - George Michael

💏 Ραντεβού στο georgemichael.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τον Λουκίνο τον γνώρισα στο Σπολέτο...

Jules και Jim

Τα Μπαρμπούνια του Ρενουάρ