Σάλτσα μπεσαμέλ

Σάλτσα Μπεσαμέλ
Λαχανοντολμάδες με μπεσαμέλΣάλτσα Μπεσαμέλ

😀 Η σάλτσα αυτή προσδίδει ένα έξτρα περιποιημένο και γευστικό αποτέλεσμα, σε ορισμένα φαγητά: μουσακάς, παστίτσιο, λαζάνια, παπουτσάκια, ντολμάδες, ντολμάδες κληματόφυλλα κ.ά.
Η παρασκευή της δεν είναι δύσκολη και χρειάζονται τα συνήθη υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. Επίσης δεν είναι θερμιδική όσο λένε καθώς έχει ελάχιστο (2 κ.σ.) βούτυρο και αλεύρι (3 κ.σ.) & λιπαρή καθόλου - ως προς τα αυγά, (1 κρόκος).

Υλικά:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. ζουμί από το φαγητό (για τους ντολμάδες, ντολμαδάκια αμπελόφυλλο)
  • 1 φλ. ζεστό γάλα
  • χυμό από μισο λεμόνι (για τους ντολμάδες, ντολμαδάκια αμπελόφυλλο)
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό (προαιρετικό)
  • 1 κοφτό κ.γλ. εστραγκόν (προαιρετικό
Εκτέλεση: Αυτή η σάλτσα είναι βασική μπεσαμέλ (βούτρο+αλεύρι+γάλα+1κρόκος+λίγο μοσχοκάρυδο) με προσθήκη λεμονιού (για τους ντολμάδες).
Χτυπάμε σε χαμηλή φωτιά με το σύρμα το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το ζουμί απ' το φαγητό και ακολούθως το ζεστό γάλα. Μόλις η κρέμα πάρει μια βράση και είναι λεία χτυπάμε τον κρόκο σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγη κρέμα. Προσθέτουμε στο σκεύος της κρέμας και κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Τότε ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Αρχική πηγή: dailycious.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τον Λουκίνο τον γνώρισα στο Σπολέτο...

Jules και Jim

Τα Μπαρμπούνια του Ρενουάρ