"Οι Πόρτες" της Αντίληψης - The Doors

The Doors: Jim Morrison 1943 - 1971

The Doors - 1966 - Ο Jim Morrison δεξιά - Photo src "Doors electra publicity photo"

Jim Morrison - L.A. Woman - Ανακοίνωση θανάτου 1971

Ο James Douglas Morrison δηλαδή ο Jim Morrison, γεννιέται στις 8/12/'43 στη Μελβούρνη της Φλόριδας. Ο πατέρας του ήταν ναύαρχος στο αμερικανικό ναυτικό - αιτία που η οικογένεια μετακόμιζε συχνά. Το 1964 ο νεαρός Μorisson πηγαίνει να σπουδάσει κινηματογράφο και θέατρο στη σχολή UCLA στο δυτικό τομέα της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του, ανακαλύπτει τον ποιητή William Blake και την φιλοσοφία του Friedrich Nietsche εγκαταλείποντας ταυτόχρονα τις σπουδές στη σχολή Κινηματογράφου για την ποίηση και το LSD.

Γνωρίζεται με τον Ray Manzarek με τον οποίο σχηματίζει το γκρουπ ΤHE DOORS μαζί με τους Robbie Krieger και John Densmore. Το όνομα του γκρουπ προέρχεται από το βιβλίο "Οι Θύρες της Αντίληψης" (Doors of Perception) ένα βιβλίο για την παραισθησιογόνο ουσία μεσκαλίνη του Aldous Huxley.

Στην πορεία ο Morrison γίνεται ένα αστέρι που οι υπερβολές του εξ αιτίας του αλκοόλ, χειροτερεύουν την κατάσταση του. Καταστρέφει στις κρίσεις οργής εξ αιτίας του αλκοόλ, μηχανήματα του στούντιο, οι εμφανίσεις του στη σκηνή γίνονται υπερβολικά εκδηλωτικές. Το 1971 μετά από δραματικές τουρνέ έχοντας υποστεί αρκετές κρίσεις κατάθλιψης, ο Jim Morrison μετακομίζει στο Παρίσι μαζί με τη φίλη του Πάμελα, όπου ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων.

Στις 3 Ιουλίου του ίδιου χρόνου θα βρεθεί νεκρός μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού του στη συνοικία του Παρισιού όπου ζούσε με την σύντροφο του. Αποδόθηκε η αιτία του θανάτου σε καρδιακή κρίση και δεν ήταν παρά μονάχα 27 ετών. Θάφτηκε στο νεκροταφείο στο Παρίσι.


Jim Morrison - Οι τελευταίες ώρες 1971

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Jules και Jim