Σούσι με σολομό
Salmon maki handmade
![]() |
Nori Vegetable Sushi |
Σπιτικό Σούσι - Υλικά
Θα χρειαστείτε
- ρύζι ατμού
- ξύδι αρωματικό (ρυζιού)
- φρέσκο σολομό χωρίε δέρμα και κόκκαλο
- αγγούρια
- φύλλα Νόρι (είδος φυκιού)
- Oυασάμπι Wasabi
- σόγια σως
- [κι ένα bamboo mat (μπαμπού σου-πλα) για το τύλιγμα.]
Εκτέλεση
- Κόψτε το σολομό και τα αγγούρια σε λεπτές λωρίδες- καλό είναι τα αγγούρια να μην έχουν σπόρια και η φλούδα τους να παραμένει.
- Καψαλίστε ελαφρώς το φύλλο (αν δεν είναι καπνιστό) σε ένα γκαζάκι για να αποσπασθεί η μυρωδιά του κι απλώστε σε bamboo mat. Στρώστε λίγο ρύζι απαλά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του - αφήνοντας κενό 3-4 εκ στην επάνω επιφάνεια. Τακτοποιείτε τους κόκκους του ρυζιού με βρεγμένα ακροδάχτυλα.
- Τοποθετείστε τις λωρίδες του αγγουριού και του σολομού εναλλάξ λίγο πιο κάτω από τη μέση του φύλλου - επάνω σε λίγο ουασάμπι (προαιρετικά). Βρέξτε ελαφρά με τα δάχτυλα τα κενά σημεία του φύλλου για να κολλάει.
- Πιάστε το bamboo mat με το nori από κάτω και τυλίξτε το μαζί σφίγγοντας καθώς ρολάρετε μέχρι να κολλήσει η βρεγμένη άκρη του φύλλου.
- Ανοίξτε το bamboo mat και το roll είναι έτοιμο. Με ένα βρεγμένο μαχαίρι κόψτε το σε μικρά ρολάκια - συνήθως το κάθε roll βγάζει 6-8 ρολάκια.
- Σερβίρετε με σως σόγιας και wasabi καθώς και με λίγο ginger τουρσί.
👉 Tip: To maki το βουτάμε στη σάλτσα σόγιας από την πλευρά που έχει το φύλλο.
Πηγή glyfada free press / προϊόντα Japan tasteofasianmarket gr / εικόνα αρχική πηγή