19 Δεκ 2012

Ένα Αστείο και τρία Δράματα

Αυτός ο χρόνος τελειώνει μ' ένα αστείο και τρία δράματα Το πρώτο αφορά την "Αναβάθμιση" μας στη κλίμακα της χρεοκοπίας από την Standard & Poors, το δεύτερο σκέλος στο δράμα του κ. Γιάννη Στουρνάρα εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου για την ενσωμάτωση του χαρατσιού στο λογαριασμό της ΔΕΗ, το συναφές δράμα της αξίωσης από τον κ. Ζερβό για αύξηση των τιμολογίων της - εν όψει του οικονομικού της αδιεξόδου τέλος, τις δηλώσεις της κ. Γαϊτάνη του ΣΥΝ, περί της (αρνητικής) επιμονής των Ελλήνων ως προς την ονομασία των Σκοπίων που οφείλεται κυρίως στην επιδίωξη τους για κυριαρχία στα Βαλκάνια (!) - στη καθημερινή εφημερίδα των Σκοπίων "Nova Macedonia".

Και αυθορμήτως εγείρεται το ερώτημα τόσοι πανηγυρισμοί για το νέο πακέτο, γιατί δεν δίνουν στη ΔΕΗ απ' αυτό αποτρέποντας την επιβάρυνση του καταναλωτικού κοινού; Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέπουν συνεχώς την εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν ούτε καν οι σημερινοί λογαριασμοί της ΔΕΗ, δεν υπάρχει χρήμα καθόλου - οι μόνοι που μπορούν να ανταπεξέρχονται είναι όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, κατατεθειμένα στις Τράπεζες.

Ο κόμπος έχει φθάσει στο κτένι. Οι δήθεν αναβαθμίσεις από τις Χρηματιστηριακές του εξωτερικού κανέναν δεν πείθουν γιατί αυτές είναι βαλτές από τις Τράπεζες του εξωτερικού που μας δανείζουν. Από τη μια δανείζουν, απ' την άλλη καταποντίζουν τον δανειολήπτη - τη χώρα δηλαδή που όλο και περισσότερο προσδένεται στους όρους και τις απαιτήσεις τους. Ήδη ο υπουργός Γ. Στουρνάρας έχει δηλώσει, πως θα εισπραχθούν δια άλλου τρόπου τα δις που είναι αναγκαία για την Τροϊκα - μη αναφερόμενος ωστόσο στην αδυναμία - έτσι κι αλλιώς συγκέντρωσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου