Σούσι με σολομό

Salmon maki handmade

Nori Vegetable Sushi

Σπιτικό Σούσι - Υλικά

  • Θα χρειαστείτε

  • ρύζι ατμού
  • ξύδι αρωματικό (ρυζιού)
  • φρέσκο σολομό χωρίε δέρμα και κόκκαλο
  • αγγούρια
  • φύλλα Νόρι (είδος φυκιού)
  • Oυασάμπι Wasabi
  • σόγια σως
  • [κι ένα bamboo mat (μπαμπού σου-πλα) για το τύλιγμα.]
  • Εκτέλεση

  • Κόψτε το σολομό και τα αγγούρια σε λεπτές λωρίδες- καλό είναι τα αγγούρια να μην έχουν σπόρια και η φλούδα τους να παραμένει.
  • Καψαλίστε ελαφρώς το φύλλο (αν δεν είναι καπνιστό) σε ένα γκαζάκι για να αποσπασθεί η μυρωδιά του κι απλώστε σε bamboo mat. Στρώστε λίγο ρύζι απαλά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του - αφήνοντας κενό 3-4 εκ στην επάνω επιφάνεια. Τακτοποιείτε τους κόκκους του ρυζιού με βρεγμένα ακροδάχτυλα.
  • Τοποθετείστε τις λωρίδες του αγγουριού και του σολομού εναλλάξ λίγο πιο κάτω από τη μέση του φύλλου - επάνω σε λίγο ουασάμπι (προαιρετικά). Βρέξτε ελαφρά με τα δάχτυλα τα κενά σημεία του φύλλου για να κολλάει.
    • Πιάστε το bamboo mat με το nori από κάτω και τυλίξτε το μαζί σφίγγοντας καθώς ρολάρετε μέχρι να κολλήσει η βρεγμένη άκρη του φύλλου.
    • Ανοίξτε το bamboo mat και το roll είναι έτοιμο. Με ένα βρεγμένο μαχαίρι κόψτε το σε μικρά ρολάκια - συνήθως το κάθε roll βγάζει 6-8 ρολάκια.
    • Σερβίρετε με σως σόγιας και wasabi καθώς και με λίγο ginger τουρσί.

👉 Tip: To maki το βουτάμε στη σάλτσα σόγιας από την πλευρά που έχει το φύλλο.

Πηγή glyfada free press / προϊόντα Japan tasteofasianmarket gr / εικόνα αρχική πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Jules και Jim