25 Ιουλ 2014

Salmon maki handmade

Χειροποίητα Σούσι Σολομού

Nori Vegetable Sushi

Σπιτικό Σούσι - Υλικά

Θα χρειαστείτε ρύζι ατμού, ξύδι αρωματικό (ρυζιού), φρέσκο σολομό χωρίε δέρμα και κόκκαλο, αγγούρια, φύλλα Νόρι, ουασάμπι, σόγια σως [κι ένα bamboo mat (μπαμπού σου-πλα) για το τύλιγμα.]
Κόψτε το σολομό και τα αγγούρια σε λεπτές λωρίδες καλό είναι να μην έχουν σπόρια και η φλούδα τους να παραμένει.
Καψαλίστε ελαφρώς το φύλλο (αν δεν είναι καπνιστό) σε ένα γκαζάκι για να αποσπασθεί η μυρωδιά του κι απλώστε σε bamboo mat. Στρώστε λίγο ρύζι απαλά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του - αφήνοντας κενό 3-4 εκ στην επάνω επιφάνεια. Τακτοποιείτε τους κόκκους του ρυζιού με βρεγμένα ακροδάχτυλα.
Τοποθετείστε τις λωρίδες του αγγουριού και του σολομού εναλλάξ λίγο πιο κάτω από τη μέση του φύλλου - επάνω σε λίγο ουασάμπι (προαιρετικά). Βρέξτ ελαφρά με τα δάχτυλα τα κενά σημεία του φύλλου για να κολλάει.
Πιάστε το bamboo mat με το nori από κάτω και τυλίξτε το μαζί σφίγγοντας καθώς ρολάρετε μέχρι να κολλήσει η βρεγμένη άκρη του φύλλου. Ανοίξτε το bamboo mat και το roll είναι έτοιμο. Με ένα βρεγμένο μαχαίρι κόψτε το σε μικρά ρολάκια - συνήθως το κάθε roll βγάζει 6-8 ρολάκια.
Σερβίρετε με σως σόγιας και wasabi καθώς και με λίγο ginger τουρσί.
Tip: To maki το βουτάμε στη σάλτσα σόγιας από την πλευρά που έχει το φύλλο.

Πηγή glyfada free press / προϊόντα Japan tasteofasianmarket gr / εικόνα αρχική πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου