14 Ιουλ 2013

Carbonara για πάντα

Παλιά η Carbonara θεωρούνταν η βασίλισσα των Ιταλικών σπαγγέτι. Στα εστιατόρια της εποχής έδινε κι έπαιρνε. Κατόπιν τη σκυτάλη πήρανε οι μακαρονάδες με σάλτσα ντομάτα, βασιλικό, τα κανελόνια, τα λαζάνια, οι αχιβάδες με τυριά κλπ. Υπάρχει η ιδέα πως περιέχει κρέμα γάλακτος και σήμερα την αποφεύγουν. 

Ωστόσο η γνήσια Ιταλική γίνεται με αυγά. Χτυπάς δυο κρόκους προσθέτεις μέσα λίγο απ' το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια - καθώς είναι ζεστό βέβαια, ανακατεύεις και σταδιακά ρίχνεις στο σκεύος τα μακαρόνια βγάζοντας τα με την ειδική πειρούνα απ' την κατσαρόλα. Προσθέτεις τυρί και φυσικά το μπέικον που έχεις προηγουμένως τσιγαρίσει.

Αντί για μπέικον όμως, μπορείς να βάλεις μανιτάρια. Ψιλοκομμένα με σκόρδο, και καπνιστή πιπεριά σβησμένα με κρασί αλλάζουν τη γεύση δημιουργώντας ένα διαφορετικό (light) εδεσματικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου