Που Πάμε;

Ευάγγελος Βενιζέλος

Όλοι είμαστε εν αναμονή με το ερώτημα να κρέμεται στα χείλη του καθενός - άναυδοι, ατάραχοι, μοιραίοι όπως λέει ο ποιητής - μη τολμώντας να σκεφτούμε για το πιθανό μέλλον μας. "Που πάμε;" αναρωτιέται ο καθένας. "Quo Vadis?" λατινιστί. Χθες μάθαμε πως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε στη σύσκεψη της Ουάσιγκτον χωρίς το "Χαρτί". Ποιό χαρτί; εκείνο που θα έπρεπε να προσκομίσει υπογεγραμμένο - ότι δηλαδή δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των μέτρων. Με υπογραφές από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Υπ. Οικονομικών κλπ.

Πως πήγε στη κρίσιμη σύσκεψη χωρίς το "χαρτί"; Ερώτημα μεγάλο που απαντά στο άλλο ερώτημα γιατί δεν έρχεται η Τρόικα. Η Τρόικα... κάτι σαν Βάρβαροι ηχεί, αλλά που συνάμα είναι και Σωτήρες. Και μάθαμε πάλι χθες, πως η κα Λαγκάρντ είπε: "Αν δεν μπορείτε μαζί μας, βρείτε τα μόνοι σας..." και αυτό ήχησε σαν πιθανή αποπομπή μας από την υψηλή προστασία του ΔΝΤ. Που πάμε; αναρωτιέται ο καθένας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λένε κάποιοι. Άλλοι πάλι μιλούν για εκλογές - χωρίς βέβαια να διευκρινίζεται το "τι θα κάνουν οι καινούργιοι που θα βγουν". Υπάρχουν άραγε περιθώρια αντιστάσεως στις επιταγές των Ξένων Προστατών μας; Υπάρχει Εναλλακτική λύση; Υπάρχει τρόπος να απαλυνθούν τα μέτρα;

Και κάποιοι άλλοι λένε πως "Τα μέτρα δεν τα βάζει το Ταμείο ή Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η Κυβέρνηση"! Απλά τους έχουν πει να μειώσουν το έλλειμμα, να δημιουργηθεί σιγά-σιγά πλεόνασμα. Κι αυτοί εκτελώντας -συνειδητά ή από βλακεία- τα σκοτεινά σχέδια κάποιων ξένων κύκλων για να συνθλίψουν το λαό, βάζουν συνέχεια μέτρα!

Μη χειρότερα! Τι σχέδιο μπορεί να είναι αυτό που θέλει να συνθλίψει το λαό; Και ως προς αυτό, κάποιοι λένε πως είναι σχέδιο για να μπορέσουν ν' αγοράσουν μισο-τιμής τον Εθνικό μας πλούτο: Υπέδαφος: Ορυχεία, Φυσικό αέριο. Θαλάσσιος πλούτος: Υδρογονάνθρακες,  Έργα Υποδομής: Αεροδρόμια, Λιμάνια, Εθνικές Οδοί... Οργανισμούς κοινής ωφελείας ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. ΟΤΕ ΕΛΤΑ, Πράσινη ενέργεια: Δρυμοί, Φωτοβολταϊκά, Ανεμογενήτριες.  

Όλα θέλουν να τ' αγοράσουν οι Γερμανοί έναντι πινακίου φακής. Μια νέα χώρα που θα είναι υποτελής τους μέσα στο σύμπλεγμα των Πιγκς - (Pigs) δηλ Γουρούνια, λένε τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του ευρώ. Και γεννάται το ερώτημα: "Θέλουν να μας σώσουν ή να σώσουν για ακόμη μια φορά τη τσέπη τους;"Φυσικά αυτών η τσέπη δεν έχει τέλος - έτσι αδηφάγοι και αδίστακτοι που σκιαγραφούνται! και όπως ακούστηκε σε εκπομπή τηλεοπτική: 27/09/'11  (Μπάμπης Παπαδημητρίου Κ. Δελτίο ΣΚΑΙ ) "Είναι ιδιαιτέρως λεπτολόγοι - εξετάζουν τα πάντα ως τη τελευταία λεπτομέρεια".

Σχετική ειδησεογραφία
Πηγή φωτογραφίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Jules και Jim