27 Σεπ 2011

Που Πάμε;

Ευάγγελος Βενιζέλος
Όλοι είμαστε εν αναμονή με το ερώτημα να κρέμεται στα χείλη του καθενός - άναυδοι, ατάραχοι, μοιραίοι όπως λέει ο ποιητής - μη τολμώντας να σκεφτούμε για το πιθανό μέλλον μας. "Που πάμε;" αναρωτιέται ο καθένας. "Quo Vadis?" λατινιστί.

Χθες μάθαμε πως ο κ. Ε. Βενιζέλος πήγε στη σύσκεψη της Ουάσιγκτον χωρίς το "Χαρτί". Ποιό χαρτί; εκείνο που θα έπρεπε να προσκομίσει υπογεγραμμένο ό,τι δηλαδή δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των μέτρων. Με υπογραφές από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Υπ. Οικονομικών κλπ.
Πως πήγε στη κρίσιμη σύσκεψη χωρίς το "χαρτί"; Ερώτημα μεγάλο που απαντά στο άλλο ερώτημα γιατί δεν έρχεται η Τρόικα. Η Τρόικα... κάτι σαν Βάρβαροι ηχεί, αλλά που συνάμα είναι και Σωτήρες. Και μάθαμε πάλι χθες, πως η κα Λαγκάρντ είπε: "Αν δεν μπορείτε μαζί μας, βρείτε τα μόνοι σας..." και αυτό ήχησε σαν πιθανή αποπομπή μας από την υψηλή προστασία του ΔΝΤ.

Που πάμε; αναρωτιέται ο καθένας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λένε κάποιοι. Άλλοι πάλι μιλούν για εκλογές - χωρίς βέβαια να διευκρινίζεται το "τι θα κάνουν οι καινούργιοι που θα βγουν". Υπάρχουν άραγε περιθώρια αντιστάσεως στις επιταγές των Ξένων Προστατών μας; Υπάρχει Εναλλακτική λύση; Υπάρχει τρόπος να απαλυνθούν τα μέτρα;

Και κάποιοι άλλοι λένε πως "Τα μέτρα δεν τα βάζει το Ταμείο ή Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η Κυβέρνηση"! Απλά τους έχουν πει να μειώσουν το έλλειμμα, να δημιουργηθεί σιγά-σιγά πλεόνασμα. Κι αυτοί εκτελώντας -συνειδητά ή από βλακεία- τα σκοτεινά σχέδια κάποιων ξένων κύκλων για να συνθλίψουν το λαό, βάζουν συνέχεια μέτρα!

Μη χειρότερα! Τι σχέδιο μπορεί να είναι αυτό που θέλει να συνθλίψει το λαό; Και ως προς αυτό, κάποιοι λένε πως είναι σχέδιο για να μπορέσουν ν' αγοράσουν μισο-τιμής τον Εθνικό μας πλούτο: Υπέδαφος: Ορυχεία, Φυσικό αέριο. Θαλάσσιος πλούτος: Υδρογονάνθρακες,  Έργα Υποδομής: Αεροδρόμια, Λιμάνια, Εθνικές Οδοί... Οργανισμούς κοινής ωφελείας ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. ΟΤΕ ΕΛΤΑ, Πράσινη ενέργεια: Δρυμοί, Φωτοβολταϊκά, Ανεμογενήτριες.

Όλα θέλουν να τ' αγοράσουν οι Γερμανοί έναντι πινακίου φακής. Μια νέα χώρα που θα είναι υποτελής τους μέσα στο σύμπλεγμα των Πιγκς - (Pigs) δηλ Γουρούνια, λένε τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του ευρώ. Και γεννάται το ερώτημα: "Θέλουν να μας σώσουν ή να σώσουν για ακόμη μια φορά τη τσέπη τους;"

Φυσικά αυτών η τσέπη δεν έχει τέλος - έτσι αδηφάγοι και αδίστακτοι που σκιαγραφούνται! και όπως ακούστηκε σε εκπομπή τηλεοπτική: 27/09/'11  (Μπάμπης Παπαδημητρίου Κ. Δελτίο ΣΚΑΙ ) "Είναι ιδιαιτέρως λεπτολόγοι - εξετάζουν τα πάντα ως τη τελευταία λεπτομέρεια".
σχετική ειδησεογραφία
Πηγή φωτογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου